Op een bedje van troost (7+)

Op een Bedje van Troost Trailer from Suzanne Groothuis on Vimeo.

Kunnen dieren troosten? Hebben grote mensen een groter verdriet dan kleine mensen? Bestaat het Tranendal? Wat is moeilijker: ruzie maken of huilen? Bestaan er echte en onechte tranen? Is huilen gezond? Is er een verschil tussen pijn en verdriet? Huilen meisjes meer dan jongens, of hebben jongens beter geleerd hun tranen te verstoppen? Heeft verdriet een eigen agenda? Zijn verdriet en geluk als broer en zus? Bestaan er ergens op de wereld mensen zonder verdriet ? Als je slaapt, slapen je tranen dan ook? Kan je verdriet begraven? Kan verdriet jou begraven? Waarom is afscheid nemen moeilijk?


Op een bedje van troost is een poëtische installatie over verdriet, afscheid en troost. Een intieme wandeling langs vragen, taferelen en rituelen. Maar ook een uitnodiging om een beetje troost te mogen vinden in een speciaal voor jou zelfgeschreven tekst door Hanneke Paauwe.

PRAKTISCH
Je komt met een groep mensen die mekaar kent (ouders, kinderen, familie, vrienden, buren…) van min. 2 en max. 6 personen. Belangrijk is ook dat jullie allemaal over hetzelfde onderwerp een ‘bedje van troost’ nodig hebben. Jij kiest het onderwerp: alles mag, van het verlies van een huisdier, een familielid, tot verdriet over een verhuis, een zieke oma die je niet wil verliezen… Je mag ook een foto meebrengen, of een klein object, een herinnering… Terwijl jullie de tentoonstelling bezoeken, schrijft Hanneke een troosttekst, die jou persoonlijk wordt geserveerd op een bedje van troost.

Daarnaast kan u elke dag vanaf half zes ook deze poëtische installatie over verdriet, afscheid en troost (gratis) bezoeken. Een intieme wandeling langs vragen, taferelen en rituelen. Een uitnodiging om een gevoelig landschap te verkennen.

concept, installatie & teksten Hanneke Paauwe / coproductie HET LAB

 

Concept, installatie & teksten Hanneke Paauwe.  

Artistieke ondersteuning: Magda Ral.

Coproductie HET LAB-Hasselt. 

 

Leeftijd: Voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

Duur: Maximum een uur.

 

Trailer: ( ENGELS)  klik hier 

Foto's: Maaike Buys
Boekje: Verdriet is niets anders dan vloeibare liefde 
              Tekst: Hanneke Paauwe tekeningen: Ingrid Godon
 

Speellijst:
De Grote Post,Oostende: 30 oktober - 6 november 2022.  -
info/tickets 


Voorbije speeldata:

Eferding Oostenrijk Festival Communale OÖ 16 - 23 september 2022
Stuttgart Duitsland festival Schöne Aussicht 8-14 mei 2022

De Studio Antwerpen: 10 - 21 april 2021

De Studio Antwerpen: 2 - 4 november 2020
CC Westrand, Dilbeek: 16 - 24 november 2019