In Memoriam

“Een onafscheidelijke tweeling. Een hoofdrol in Doornroosje. Een kerkhof vol verhalen. Vader begraaft zijn eigen zoon. Moeder verzint hoe haar kind verder leeft. Grote mensen kunnen klein zijn. Ziet de dochter. Ze laat het er niet bij zitten.”

Vader, moeder en kind vertellen hoe ze het verlies van hun zoon en tweelingbroertje proberen te verwerken. Dat doen ze in een monoloog, elk bij een ander ‘engelengraf’ op het kerkhof. Hoe verschillend hun verhalen ook zijn, toch zijn ze op een intense en gevoelige manier met elkaar verbonden. In deze voorstelling heeft Hanneke Paauwe niet alleen oog voor de donkere en zwarte kant van verlies, maar ook voor troost.
De tekst werd geselecteerd voor het festival Theatre Cafe Europe 2007 en werd daarvoor vertaald in het Duits, Engels, Frans en Lets. In 2010 werd de tekst bekroond met de  Jugendtheaterpreis Baden-Württemberg.
In Memoriam speelde meer dan 100 keer in Nederland, Vlaanderen en Duitsland, van 2005 – 2011.

“Het waren de kleine dingen, de details, de anekdoten die in hun minimaliteit diepe emoties evoceerden, en op subtiele en sublieme wijze het grote verdriet konden verwoorden, verbeelden. (...) Hier biedt theater, kunst troost.” De Bond
 
Tekst, concept & regie Hanneke Paauwe | spel (afwisselend) Sarah Bourgeois, Circé Lethem, Janne Desmet, Jonas Leemans, Marijke Pinoy, Antje De Boeck, Hans Van Cauwenberghe & Joris Van den Brande | oorspronkelijke coproductie P2, cultuurcentrum Hasselt & Theater aan het Vrijthof  en later HETPALEIS.