Baut alle mit am "Archiv des Misserfolgs"!

Een archief van falen en mislukken
Regisseur en auteur Hanneke Paauwe en Bernd Mand, artistiek directeur van Theaterhaus G7, bouwen samen met burgers van Mannheim aan dit bijzondere archief in het MARCHIVUM in Mannheim.
Het uitgangspunt is de menselijke angst om te falen: de angst om er niet meer bij te horen na een mislukking, de angst om buitengesloten te worden of alleen te staan.
Deze angst wordt meestal niet getoond, net zoals mensen mislukkingen proberen te verbergen. Falen blijft een taboe, iets dat mensen maar al te graag onder het tapijt vegen, vergeten en ongedaan maken. Het verhaal van de mislukking is er een van schaamte, stress en uitputting. En niet zelden leidt de angst voor mislukking mensen tot een extreme vorm van conformiteit - in hun levensplannen, hun gedrag en zelfs hun diepste verlangens.
We verzamelen ervaringen van Mannheimse burgers rond falen en mislukken. Van de dagopvang voor ouderen tot de basisschool tot de wekelijkse markt, in de kapperszaak, de daklozenopvang en op de hoek van de straat - de verhalen werden verzameld op de meest uiteenlopende plaatsen. Veel persoonlijke ervaringen en verhalen over mislukkingen kwamen per post of e-mail binnen en worden nu tentoongesteld in het MARCHIVUM. Daar staat de zintuiglijke waarneming en interactieve beleving van momenten van mislukking centraal. En ook tijdens de tentoonstelling kunnen verhalen worden ingezonden, want het archief van falen en mislukken groeit altijd.
Pers: https://www.rheinpfalz.de/lokal/ludwigshafen_artikel,-scheitern-ist-viel-menschlicher-_arid,1312236.html

Die belgische Regisseurin und Autorin Hanneke Paauwe und Bernd Mand, künstlerischer Leiter am Theaterhaus G7, bauen gemeinsam mit Mannheimer Bürger*innen dieses außergewöhnliche Archiv. Ausgangspunkt ist die menschliche Angst vor dem Scheitern. Nicht selten führt die Angst vor dem Misserfolg zu einer extremen Form der Konformität der Menschen, in ihren Lebensentwürfen, ihrem Verhalten und sogar ihren tiefsten Wünschen. Ein Archiv des Misserfolgs willl diese Prozesse sichtbar machen: durch partizipative und interaktive Formate beim Sammeln von Erlebnissen und Erfahrungen von Mannheimer Bürger*innen mit dem Scheitern und der Angst vor dem Versagen, durch das Archivieren und Ausstellen von privaten, beruflichen und auch öffentlichen Niederlagen.
Dazu suchen die Ausstellungskuratoren persönliche Geschichten! 

Wer am "Archiv des Misserfolgs" mitbauen möchte oder Fragen hat, kann sich gerne unter mail@theaterhausg7.de melden.