Verboden toegang

Stel: er bestaat een depot waar je elke jongere die je minder graag ziet, mag droppen.
Hangjongeren, risicokroost, ongewenst nageslacht met criminele neigingen en alles waar een hoek af is….
Per ongeluk beland jij daar ook.


Twee jongedames houden de deur van een sprookje voor je open. In een surreële schaduwwereld passeren ouders, opvoeders, psychiaters en jongeren de revue. Met verve gebracht. In hoog tempo
Kleurrijke littekens, ondergrondse humor en horror verzekerd.
 
Bestaan er probleemkinderen zonder probleemouders?
Moet onze maatschappij op doktersbezoek?
Ontkom jij nog aan een diagnose?

Na een zeer geslaagde tournee in seizoen 2012-13 hernemen we graag deze confronterende en indringende voorstelling. Zowel in het vrije circuit als voor scholen wist ‘Verboden Toegang’ een gevarieerd publiek te ontroeren.

Vlijmscherp verteltheater. In een even rauwe als beklijvende tekst stellen twee meisjes –met verve vertolkt door Anna Vercammen en Laura de Vries– zich aan het publiek voor. Van binnen en buiten, van kop tot teen. Letterlijk en figuurlijk. Ze doen dat in een, voor Paauwes doen, vrij sober maar daarom niet minder fantasierijk decor.  Paauwe krabt met haar pen en regievingers het laagje vernis van onze ziel en woelt in onze pijnen, verlangens, zorgen en herinneringen. Ze woelt grondig maar ze doet het steeds voorzichtig en met respect.
Zodat het woelen veeleer zalft en troost dan piekt en kwetst. (Els Van Steenberghe)
 
Ik ben blij dat ik ‘Verboden Toegang’ zag. Ik vond het heel sterk. Ik vind dat hulpverleners dit moeten zien, het voedt een heel belangrijk debat voor de sector. Het decor was indrukwekkend, aangrijpend!
Overigens zagen enkele collegae het nadien ook, en was iedereen getroffen hoe sterk en juist de inleving was in de wereld van jongeren met een kwetsbaar probleem. (prof.dr. Peter Adriaenssens)

Spel: Anna Vercammen en Laura de Vries. Tekst en regie: Hanneke Paauwe.  Soundscape: David de Buysser. Liedcomposities: Ton de Wit. Decor en kostuum: Sara Dykmans. Dramaturgie: Goele Derick.  Lichtontwerp: Anne Straetmans.
Productie: Cinderella ism Villanella.